· 

Wat vind ik de allerbeste tekenmaterialen en wat gebruik ik zelf voor mijn tekeningen?

 

 

 

Laten we beginnen dat er super veel verschillende materialen bestaan om te gebruiken. Je hebt de grafietpotloden, die ik zelf heel vaak gebruik voor mijn tekeningen. Je hebt kleurpotloden, dit vind ik trouwens super fijn om te gebruiken, omdat je er zo veel details mee kan maken en je punt kan je zo scherp maken als je maar wilt. 

 

De pastelpotloden en pastelkrijt heb ik tegenwoordig ook in mijn kleine studio. Pastel is een soort kalk in de vorm van een potlood of stiftje. Pastelpotloden zijn erg moeilijk te slijpen, maar als je de goede puntenslijper of mesje hebt gevonden, dan zijn ze je beste vrienden!

 

O ja en dan heb ik het nog niet gehad over de vele merken die er                                                                                                                                                           bestaan. De merken die ik gebruik zijn : Faber Castell, Pentel,                                                                                                                                                                 Stabilo en Derwent.

 

                                                                                                          Wat zijn jullie favoriete merken en waarom?

 

                                                                                                                                                      Op nummer 1 zet ik de Faber Castell Polychromos

  •                                                                                                                                      Is een wat harder potlood, waardoor je enorm goede details mee                                                                                                                                        kan tekenen. Met de Faber Castell polychromos teken ik vooral                                                                                                                                            dierenportretten mee.
  •                                                                                                                                      
  •                                                                                                                                     Op nummer 2 Pentel vulpotloden
  •  

                                                                                                                                                      Dit zijn erg fijne vulpotloden voor grafiettekeningen. Je hebt de                                                                                                                                                             vulpotloden in verschillende maten van 0,3 t/m 0,9. Je kan er erg                                                                                                                                                           fijne details mee tekenen. Ik gebruik de Pentel meestal voor de                                                                                                                                                               eerste basislaag van mijn grafiettekening..

 

                                                                                                                                                     Op nummer 3 Faber Castell 9000 grafietpotloden

                                                 

                                                                                                                                                     Een erg fijn en harder grafietpotlood voor met name de details                                                                                                                                                              tekenen van zowel dieren als mensen. Een prachtig mooi                                                                                                                                                                          beginsetje voor zowel de beginner als de professional!

 

                                                                                                                                                    Op nummer 4 Derwent Coloursoft kleurpotloden

 

                                                                                                                                                    Deze kleurpotloden heb ik nog niet zo lang in mijn bezit. Tot nu toe                                                                                                                                                     vind ik ze erg fijn werken, maar deze potloden zijn erg zacht.                                                                                                                                                                 hierdoor breken ze sneller en is het een stuk moeilijker om er                                                                                                                                                                 details mee te tekenen. Ik gebruik ze dan vooral voor bijvoorbeeld                                                                                                                                                       mensen portretten, bloem tekeningen en af en toe de basislaag                                                                                                                                                             voor mijn dierenportretten.    

 

                                                                                                                                                    Mijn mening over pastelpotloden vertel ik later, omdat ik                                                                                                                                                                     pastelpotloden van verschillende merken nog aan het                                                                                                                                                                             uitproberen ben.